NOU!!!  2009 Balotesti

Obiective generale:

motivarea interesului pentru scoala în general si pentru disciplinele exacte in mod special;

stimularea curiozitatii tinerilor si formarea deprinderilor de a aborda organizat si coerent un subiect de studiu;

sensibilizarea tinerilor fata de principalele subiecte de interes general si care necesita în vederea rezolvarii lor un efort sustinut si coerent de studiu respectiv  calitati speciale precum: capacitatea de lucru în echipe interdisciplinare, internationale;

formarea abilitatilor de a utiliza Computerul pentru redactarea de texte, procesarea de imagini, realizarea de prezentari, postere, pagini web precum si pentru achizitia si prelucrarea primara a datelor obtinute prin experiment.

Activitatile incluse în programul NEXUS-Junior se desfasoara în afara programului de scoala, de regula sâmbata.

Programul se încadreaza în clasa activitatilor de educatie nonformala ce completeaza si sprijina actul educational formal.

Program initiat in 2004 >>>>

Programul  NEXUS – Junior, dedicat elevilor din clasele V-VIII

 

 

 evenimentul anului 2008

 

Programul  urmareste ca, intr-un mod placut si inteactiv, sa trezeasca in participanti interesul pentru experimentare, pentru intelegerea Realitatii inconjuratoare, pe scurt interesul pentru CUNOASTERE. Cunoasterea nu se poate obtine fara a intretine CURIOZITATEA si fara a cultiva MINTEA pentru a percepe, intelege si utiliza etic legile Universului in care traim. Cel ce exploreaza zone inca necunoscute ale Realitatii, cel care ridica valul de pe mistere Lumii cu agerimea si profunzimea cunostiintelor dobandite in anii de scoala se numeste CERCETATOR. Altfel spus, programul este dedicat celor ce simt in sufletul lor chemarea catre aceasta activitate, inca de la varsta copilariei. Sunt invitati evident si cei ce nu stiu inca daca aceasta profesie li se potriveste, dar sunt dispusi sa incerce, caci, dupa cum stim: „Pofta vine ..mancand”.

In acest context, programul Nexus-J isi propune sa permita tinerilor doritori explorarea catorva domenii ale stiintei, care, prin efort si daruire personala, pot deveni trepte catre profesiunea de Cercetator.

Iata cateva din temele ce vor fi abordate in 2009, teme ce vor avea, pe langa prelegeri si dezbateri, evident activitati practice, de laborator, utilizand in acest scop, kiturile stiintifice produse de National Geographic:

1. Lumea CRISTALELOR – de la frumusetea lor la utilitate practica;

2. Misterele electricitatii – cate ceva din misterele ce fac posibila functionarea oricarui aparat

3. Motoare cu ardere interna – de la motorul cu benzina la cel cu hidrogen;

4. Reconstructia Faciala – intre arta si o stiinta numita antropologie

© 2008 Centrul pentru Studii Complexe - centru UNESCO